Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email

Balıklar su içermi?

10 Şubat 2016 Çarşamba

akvaryum ile ilgili görsel sonucuAkvaryumu olanlar bilirler;balıklar gün boyu akvaryumun içinde oradan buraya salınıp dururlar.Arada yemlerini attığınızda yerler ve salınımları devam eder.Suyun içinde yaşadıkları için,aklımıza bir orunun takılmasına sebep olurlar.Acaba balıklar su içermi?


Yaşamın kaynağı olan su,canlıların vücutlarında değisik otanda bulunur.Dolayısıyla bu sorunun cevabı evet içerler olucaktir.O zaman aklahemen,devamlı su içinde olan balıkların suyu nasıl içtiği akla gelir.
Bilindiği gibi balıklar tatlı ve tuzlu sularda yaşayanlar olarak ikiye ayrılır.Tuzlu su yüksek konsantrasyonu o,an bir ortamdır.

Balık vücudu bu ortama daha az konsantredir.Bu durumda balık vücudundan dışarıya doğru bir su çıkışı olur.Tuzlu sularda yaşayan balıklar bunu dengelemek içindevamlı su içmek 

zorundadir.Ictikleri tuzlu sudaki fazla elektrolitleri de solngaclarından dışarı atarlar .Bu çok fazla enerji gerektiren bir işlem olduğundan tuzlu su balıkları elde ettikleri suyu daha iyi kullanmak için ,böbreklerinden atılan su miktarı aza indirir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yarum yazmalıssın

 
Copyright © -2012 MAKALE OKU All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks